Wednesday, March 27, 2013

Kundasang AGAIN!

He He Hello Guys!
Aku datang nak hupdate belog lagi ni..
Walaupun katil dah panggil, but still, aku nak update jugok belog aku ni..
Sesuailah dengan moto blog aku yang berbunyi "I deeply in love with my blog" kan?
hohoho..

Ok la, entri kali ni pasal Kundasang AGAIN! Yes, it's Kundasang AGAIN!
You guys must be wondering why am I typing Kundasang AGAIN instead of Kundasang only kan? Hmm, it's because this was the fifth time I went there..
*sory,bukan nak berlagak,cuma nak habaq..hoho
But this time, I went there with different people..With Haje, Fatin and Tirah..
Lucky me + Yayy me sebab jodoh aku dengan Kundasang kuat..
*Opps, bukan dengan orang Kundasang ok! hahaha..

Hmm, walaupun dah banyak kali pegi Kundasang, tapi kali ni berbeza..
Sebabnye, kali ni, semua tempat kat Kundasang tu aku ronda and rasa puas hati sangat-sangat..Sebelum-sebelum ni, certain places jek aku pegi and rasa tak puas..hohoho..Bukan setakat Kundasang, Ranau pun kitaorang pergi tau..
Oh, SATISFACTION, SATISFACTION, SATISFACTION! hoho

Okey, okey, okey! Let's start the story! Ngeee..
Hmm, Sabtu aritu, lebih kurang pukul 8pagi, kitaorang dah bertolak dari KK..
Alhamdulillah, perjalanan kesana sangat lancar..Cuma cuak jek la time ade police road-block..hoho..Sampai-sampai jek Kundasang (tak ingat pukul berapa), terus singgah tepi jalan tangkap-tangkap gambar walaupun Gunung K tak menunjukkan rupa sebab kabus tebal sangat..Lepas jek puas bergambar, kami pun teruskan perjalanan ke Nabalu Park..

Sampai-sampai jek Nabalu Park, cari tandas dulu..Euw, tak senonoh kan? hahaha..At first, ingatkan kat situ takdek ape-ape tapi mujur ade pakcik yang baik hati, bagi peta and terangkan sikit-sikit apa yang ada..Sebelum ni, sumpah aku xtau ape yang ade dalam situ and xtau pulak boleh bawak kereta masuk dalam tu..hohoho..And,lepas dah tau, ape lagi! Kami explore la habis-habisan and alhamdulillah, berjaya jugak sampai kat kaki bukit tempat untuk orang mendaki Gunung K! But still kecewa sebab tak nampak Gunung K! hohoho..

Lepas dah puas explore, kami gerak pulak ke Desa Dairy Farm (ladang lembu)..Ha, tempat ni cantik jugak la..kira macam adik beradik ngan New Zealand la..Kira sape tak dapat pegi New Zealand, pegi situ pun ok jugok! hoho..Tapi, tapi, tapi! Bau tempat tu "waaaangiiiii " sangat gabaq hang! Boleh berdarah hidung bau..Hmm, nak buat mcm mana, dah nama pun ladang lembu kan? Kalo ladang strawberi ke, orkid ke konfirm la wangi kan? hahaha..

Then, lepas dah puas ronda-ronda tengok lembu, kami terus pegi War Memorial..By the way, it's my first time going there..hoho..Ni salah satu tempat peninggalan penjajah dulu la..Cantik tempatnye sebab berkonsepkan barat..ade English Garden, Australia Garden and senibina die pun lebih kurang A Famosa la..I loikeeeee..kikiki..

Lepas puas dah bergambar sakan, kami teruskan perjalanan ke Poring Hot Spring pulak kat Ranau..Kami (terutamanya Haje), teringin sangat ha nak mandi ayaq terojun (air terjun)..Sampai jek Poring, tukar baju terus jek daki bukit cari ayaq terojun..Letih memang letih tapi bile ayaq terojun tu dah depan mata, wah, leganye rasa..Ape lagi, terus ar terjun! hoho..Air die sejuk giler habaq..macam mandi ais batu..Nikmat nikmat..hahaha..Hmm, memandangkan kami sampai sana lewat, so kejap jek la dapat mandi ayaq terojun nye! tapi takpe, kejap pun kejap la, janji puas! hohoho..

So, sampai situ jelah penceritaan perjalanan kami! Cewah, cewah, cewah!
Meh tengok gambaq-gambaq kami meh! :)

 At Nabalu Park!





At Desa Dairy Farm!




At War Memorial!





At Poring Hot Spring!


Hmm,ok lah! Sikit-sikit jela nengok gambarnye ok..
Credit to Tirah sebab sanggup mintak tolong orang lain untuk tangkap gambar kami berempat..
See you guys in the next entry..ADIOS.. :)

p/s : Next destination : KUDAT! hoho



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.