Wednesday, February 13, 2013

2 Days In A Row!

He He Hello Guys!
Hmm, lama dah aku tak hupdate blog ni gara-gara broadband buat hal..
Sorry morry buat yang dah nangis-nangis sebab rindu aku..Dah-dah, takmo nangis dah..buruk bebenor..Eceh! hehehe..
Mesti korang cakap "Huk alorh perasan! Lempang die ni satgi baru tau" kan?
Hahahaha..Biarlah titew.. :P

Ok la..
Entri kali ni pasal 2 Days In A Row (Ahad+Isnin)..
Emm, ape yang 2 Days In A Row nye ek?
Ha! Meh aku nak citer meh..

#Ahad (10 Feb 2013) :
Ok! Ape yang jadi hari Ahad aritu ek?
Hmm, hari Ahad haritu aku and Geng Travel aku (Fina + Diana) decide untuk pergi ke #TelukBatik..And this time, things are planned, not unplanned like before..hohohoho..Emm, dalam pukul 9.30, Fina dah sampai dah depan rumah ambik aku pehtu terus pegi Pasir Putih ambik Diana..Then, lepas ambik Diana, terus singgah Tesco jap beli kudap-kudapan..Maklumler, sambil berjalan, harusslah mengunyah + Diana yang belanje semua keropok-keropok bagai..yeayy! Ikutkan Diana, satu Tesco tu die nak borong..mujur aku and Fina halang die..kalo tak, dah kaya dah tauke Tesco tu ha..hohoho..

Dalam pukul 1, kami sampai la kat Teluk Batik..wah!! Excited giler habaq hang..tapi excited tu hilang sikit gara-gara tengok ramai giler orang..sampai tandas pun nak kene beratur..Adoi! Semak rase..tapi nak buat macam mane..hak awam, sukeati depa la kan? takkan aku nak halau sorang-sorang balik plak kan? tak patut, tak patut..Sampai jek tepi pantai, terus cari port nak lepak santai-santai..kata pegi pantai, konfirm ler kene santai-santai kan? hohoho..

Lepas dah jumpe port, terus bukak bekal..maklumler, lapor bebenor sebab tak brekfes dari pagi lagi..Makan nasi goreng yang Fina masak + sosej yang aku goreng, alahai, nikmatnye rasa,,sedap hingga menjilat jari tuuu..hohoho..Lepas makan, Fina + Diana terus tak sabar-sabar nak mandi laut and nak main flying fish..Aku tak mandi + tak main flying fish tu gara-gara natural call! Ewah! Lagipun takut gelap..Aku just duduk-duduk kat tepi pantai jek melayan perasaan..hohoho..

Then, habis jek diaorang mandi-manda enjoy-enjoy, kitaorang pegi Lumut plak..nak pegi cari tandas awam untuk Fina + Diana bilas gara-gara tandas kat Lumut penuh giler habag hang..Lepas diaorang dah mandi, singgah makan plak kat Lumut..maklumler, dah penat mandi laut, lapor datang balik..So, pegi makan-makan lepak-lepak kat salah satu tempat makan yg femes kat Lumut tu..ala, yang tepi laut yang ade pameran kapal tu..Makan punyer makan, dah masuk waktu Maghrib, then terus singgah solat kat Masjid..Lepas Maghrib, terus bertolak balik Ipoh..Pukul 10 malam, dah sampai Ipoh dah..Penat memang penat tapi berbaloi + puas dapat jenjalan seharian dengan Fina + Diana..
Thanx guys! You really make my day! I love u guys alot, darlings! :)

On da way to Pangkor..
Before they play flying fish..
 Bercanda di pasiran pantai..hoho

Kat Lumut sebelum balik Ipoh..

#Isnin (11 Feb 2013) :
Ok! Hari #Ahad pegi #TelukBatik, hari #Isnin, aku pegi #PulauPangkor plak but this time with my family..ha!!! Ni la sebab kenapa aku punyer entri tajuknye 2 Days In A Row..
*dua hari berturut-turut aku menuju ke destinasi yang sama walaupun tak serupa..
*dua hari berturut-turut aku lalu jalan yang sama..
Mungkin setengah orang rasa bosan asyik lalu jalan yang sama tapi bagi aku tak sebab aku memang suka menikmati panorama jalanan..chewah! hahahaha..

Hmm, kalo pegi TelukBatik best, pegi Pulau  Pangkor plak super duper best sebab pegi dengan family terchenta..Pukul 8 lebih kot tak silap aku kami sekeluarga bertolak dari rumah..sampai jek jeti, macam hari Ahad tu jugak, punyer la ramai orang ..jenuh nak beratur tunggu turn nak naik feri..Adoi..berhimpit-himpit macam nasi himpit dalam plastik dah! Panas berkuapnye tak payah nak cakap la..Aku xtau kenapa masa hari tu feri tak ikut sistem..nak naik feri pun nak kene berebut-rebut + bukan semua penumpang dapat tempat duduk..Hmm, mungkin sebab terlalu ramai orang, sebab tu la pihak jeti tak ikut sistem kot..#apepontakboleh..hohoho..

Hmm, dalam 25minit naik feri, sampailah kami ke Pulau Pangkor nun jauh disana tu ha..Excited excited! Lepas tu terus cari van untuk ke #TelukNipah sebab tu la tempat paling femes kat Pulau Pangkor nye pong! Pun ramai orang tapi kurang ramai la kalo nak dibandingkan dengan Teluk Batik hari #Ahad aritu..Sampai-sampai Teluk Nipah, terus bukak bekal Nasi Tomato yang Mak masak! yum yum yummy! Mom's cooking is the best habaq hang!

Lepas jek perut kenyang, ape lagi, misi terjun ke laut pn bermula..kalo #Ahad aritu aku tak mandi kat Teluk Batik, tapi kat Pulau Pangkor ni aku tak lepaskan peluang untuk mandi-manda..Aku saje jek tak mandi kat Teluk Batik aritu, nak jaga kecerahan muka! Chewah! hahaha..Kalo kat Teluk Batik pun aku mandi, kat Pulau Pangkor pun aku mandi, tak ke kulit aku gelap macam bontot kuali nanti? ce jawab, ce jawab..#IniSemuaPoyo..hohoho..

Lepas dah puas mandi-manda, bercanda di pasiran pantai (*ha! macam lagu kan?), terus pegi bilas..tapi aku agak kecewa la sebab pihak pulau tak sediakan tempat mandi awam yang mencukupi..mujur ade resort2 yang sediakan tempat mandi..kalo tak, #apepontakboleh! hohoho..Lepas bilas-bilas, ape lagi tunggu, beli-belah time ler! Bak kata orang, beli lepastu belah! hohoho..Petang tu, terus balik and alhamdulillah kami sampai Ipoh sebelum Maghrib..
Anyway, I had a great time with my family and hopefully, dapat lagi spending time macam ni..Love my family alot! :)

Time tunggu feri..
Mandi-manda..
Sebelum balik..
Aku memang suke kumpul t-shirt macam ni..

p/s: Batuk + Selsema sebab 2 Days In A Row pegi laut..



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.