Saturday, September 22, 2012

Pulau Manukan..

Ohhhh! Ohhhh! Ohhhholidayyyyy!
How sweet is today coz I had a chance to travel to Pulau Manukan..
*Aku patut tukar Saturday jadi Sweetday kot sebab ape yang jadi arini semua sweet2 belaka..
kikiki.. :P

Walawei..syioookkk ooo p jelan-jelan..hangpa pun tau macam mana syoknya kan jelan-jelan? Dapat cuci mata p tengok tempat org kan..bukan tengok-tengok org ek? jangan salah paham..takmo takmo takmo takmo..
and opkos,duit pun TERCUCI sekali dengan bersihnya dan jayanya (*bab ni memang x syok langsung la) ceh! sepoilll.. :(

Semua pun tau yg KK ni banyak pulau chantek-chantek kan and Pulau Manukan memang one of the most beautiful island in KK..sape-sape yg ade mase tu, tolong la, tolong la pergi walaupun sekejap cuma..dalam mimpi jek pun takpe,janji pergi..sure tak rugi punyer ooo..berbaloi berbaloi..hahaha..

Ok, back to the story..
Kelmarin, tengah dok sembang dgn Fatin pasal kawan kami pegi Pulau Manukan dengan bajet murah, terus kami pun rancang nak pegi..taknak ketinggalan jugekkkk..mane aci semua orang semua dah pegi,tapi kami tak pegi kan?? hohoho..excited punye pasal,aku pun terus la search pasal Pulau Manukan kat tenet..hah! nah kau! semua information ade..harga tiket, nak naik bot kat mane, bape lame masa naik bot,semua ade la..takyah la nak pening-pening kepala tanya org sana sini kan..bile semua info dah ade,aku n fatin terus set nak pegi ari Sabtu (a.k.a harini) and kami terus roger kengkawan semua ajak pegi..tapi malangnye, Tirah sorang jek nak pegi..so,kami redha..pegi bertiga pun best gak! ape ade dengan jumlah..asalkan dpt jalan kan?? hahaha..Seriously, tak sabar kot nak tunggu Sabtu.. :)

Tibanya ari Sabtu, plan macam tak jadi la plak gara-gara hujan turun..tapi mujur sesangat hujan turut kejap jek..so,kitaorang terus siap2 tunggu bas kat depan One B tu ha! dua bas jugak la kene naik sebelum sampai Jesselton Point (JP) tu..Naik bas jek la mampu..yela..kata nak bajet kan?? hehehe..sampai jek JP,terus cari tiket bot..pukul 9 lebih,kami dah naik bot..yeayyy! teruja kot..at first memang la teruja tapi bile bot dah start gerak laju,nak tercabut kepala lutut habaq hang! jantung ni kalo buleh keluaq,dah lame keluaq terjun laut kot..tapi redha jela..nak sangat pegi pulau kan?? hohoho..lebih kurang 20minit,kami sampai ler kat Pulau Manukan..fuh! lega kot sebab selamat sampai..

Sampai-sampai jek, dalam hati terdetik, Subhanallah! Indahnya ciptaan Allah.. :) amik gambar dulu..itu harussslahhh..kalo tak,rugi ooo..lepas dah puas bergambar, laju-laju bayar tiket masuk pastu laju-laju pegi aku n Tirah pegi tukar baju sebab nak snorkeling..Fatin tak mau snorkeling..tapi tengok jek kami syok2 mandi,laju jek die pun pegi tukar baju..ha,tu la..mula-mula jual mahal sangat..hahahaha..lepas dah puas mandi (mandi kejap jek,takut hitam..:P),kami makan and jalan-jalan keliling pulau..seriously! kawasan laut sekeliling Pulau Manukan memang cantik..tak tipu tak tipu tak tipu..haisyhhh! warna laut tu ber ton-ton..ade biru gelap,biru cerah,hijau-hijau sikit..sejuk mata memandang tuuu..sape lepas putus cinta,patut pegi sana kot cari ketenangan! chewah! hahaha..You guys should go n see it urself..dengar citer daripada orang lain memang tak best and mesti rasa dengki jek kan? hahahaha..

Ok la..that's all about Pulau Manukan..jom tengok gambar-gambar kami yg cun melecun! :P
At the Jesselton Point..:)



 KAMI in da boat..hehehehe.. 


As soon as we arrived..


Ready for snorkeling..


Get burned! hoh!


 Bawak bekal ok! hoho


 Cun kan kami?? hahaha


 Can u see the water?? nice kan??

I dont know what Pulau is that..


Yeay! I;ve got one! hehee


Ok la..enough for the picture..chow! :)



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.