Thursday, September 13, 2012

U.N.P.L.A.N.N.E.D. :)

 U.N.P.L.A.N.N.E.D

Entri kali ni aku nk citer pasal tulisan warna purple kat atas tu and takdek kena mengena langsung dengan buku tulisan Abby Johnson "Unplanned" ok..Eh! Sape Abby Johnson tu?? aku pun tak kenal..hahahaha..pegi tanya kat pakcik google yang bijak lagi serba serbi tahu tu ok.. :)

Ok la..let's start the story..teruja tak? teruja tak? teruja tak? (*muka mengharap korang teruja)..
Petang Jumaat aritu, Cik Pina (my laply buddy), mesej ajak pegi raya-raya..maklumler raya kan sebulan..cakap pasal raya sebulan, aku teringat mesej kawan aku tadi..katanya "puasa tak full tapi sibuk nak raya sebulan"..hahahaha..sengal jek aku rase statement die! memang la pompuan xkan puasa full sbb ABC (bukan ais batu campur ok tapi Allah Bagi Cuti..) :)

Ok la..sambung balik..

Bila Cik Pina ajak pegi raya,aku pun dah eksited (Oh! My English! hehe)! 
Aku tanya die ,"bape banyak rumah yang kite nak terjah"
Die jawab, "rumah kite dua jela sebab orang lain semua busy"..
Warghhhhh!! "Ramai" giler nak beraya..Fine!! Aku n Cik Pina rase sepoil + kecewa + sedih + sentap bagai la sebab x dapat nak beraya bersama kawan2 tercinta..Disebabkan kami berdua ni kuci-kuciwa sangat, muncul satu idea which is we (me n Cik Pina) decide to go to Cameron Highlands on the next day which i should call it U.N.P.L.A.N.N.E.D la bcoz usually,we need a week before to plan a trip kan?? hehehe..Bincang punyer bincang,we decide nak naik bas sebab masing-masing takut nak drive pegi sana..yela,jalan dah macam ular sawa kene ketuk dengan batang kayu dah! hahaha..Seriously,we are so excited bcoz this is the first time we will go for a trip together! hehehe..and Cik Pina paling eksited sebab terus pegi beli tiket bas petang tu jugak to make sure our plan jadi! Yes! Our plan memang jadi k! Thanx to Cik Pina for her effort! hehehe.. :)

The next day (Sabtu), we reach Cameron around 3 p.m bcoz of the bus driver which is so so so Lam Mim Ba Ba (eja la sendiri..hahaha)..bas patut bertolak pukul 11,pukul 12.30 baru die gerak! Ceh!! Bikin panas tu orang! Disebabkan sampai lambat kat Cameron and bas last balik Ipoh pukul 2.30 (dah terlepas),aku n Cik Pina decide untuk tido semalam kat Cameron which is again I should call it U.N.P.L.A.N.N.E.D sebab kami dtg sehelai sepinggang..haii..nasib baik la duit tak sehelai sepinggang..kalo x,mati kering kami kat situ..huhuhu..so,lepas dapatkan persetujuan mak-mak ayah-ayah kami utk tido kat Cameron, kami pun terkelam-kelam pegi cari hotel..kalo lambat cari,alamatnye tido kat surau jela..mujur ade hotel terdekat and harganya boleh tahan la..fuh! lega tak tau nak habaq la dah ada tempat tidoq! lepas check-in,kami berjalan sekitar pekan cari makan and barang keperluan..
Guess what,kami berjaya mengharungi seharian di Cameron dengan jayanya! Yes! We R Independent! hahahaha.. :P

Esoknya (Ahad), kami pusing-pusing Cameron dengan C&S Travel n Tours..
Tu pun atas jasa pekerja hotel yang tunjukkan kami tempat tour guide tu and harganya cuma RM25 jek..murah kan? murah kan? murah kan? hahahaha..and believe me,it's worth it..servisnya baik n tempat-tempat yang dilawati pun menarik..kalo dengan family,i'm sure kite takkan sampai ke temapt-tempat yang diaorang bawak sebab kite tak tau..tapi skang,aku dah tau..so,sape nak pegi Cameron,call aku k! aku bleh jadi tour guide korang! harga bleh bincang..hahahaha.. :P

Ok la,penat dah citer..jom tengok gambar-gambar kami yang cun! hahaha (*fine..aku perasan)..

On da way to Cameron..


At the Cameron's Park


At the Rose Centre on top of the hill..




At the BOH Tea Plantation..




At Strawberry Farm..


At Buddhist Temple..


Things that we bought..


On da way home..


Ok la.. That's all for now..chow!

* Sometimes U.N.P.L.A.N.N.E.D things brings the sweetest memories.. :)



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.