Saturday, May 11, 2013

First Experience!

He He Hello Guys!
Missing me? hahaha..*perangai perasaan still tak hilang! :P
Ok, malas nak celoteh panjang dalam mukadimah..
Entri kali ni tajuknye First Experience..

First Experience ape ek? Becinta? Berkawin? Beranak? hahaha..
None of this sayang-sayangku semua..
As we all know, Malaysia baru jek menjalani #PRU13 kan?
And, I am one of the voters! Emm, aku undi parti mana? R.A.H.S.I.A......kikiki..
It was my first time though..Jadi, nak cerita sikit la pasal First Experience aku jadi pengundi! 
*bangga tau boleh mengundi.. :P
First Experience mengundi, perasaan-nye memang lain macam! All-in-One!
Terpinga-pinga ade, nervous ade, teruja ade, bangga ade..WHY?

Terpinga-pinga sebab kan ni first time nak ngundi, so macam taktau la proses die..
Nak kene beratur kat mana, buat apa, tunjuk apa semua!
Mujur ade orang lain yang datang awal daripada aku, so boleh ikut rentak orang lain le dalam menjalani proses mengundi..Chewah ayat tak boleh belah! haha..

Nervous pulak sebab takut nama takdek dalam senarai daftar pemilih..tak ke mangkor? hoho
Nak masuk dalam dewan mengundi tu, lagi nervous!
Time nak pangkah tu takyah cakap la..menggeletaq tangan habaq hang!
Pangkah pun herot berot tapi still nampak macam pangkah la..hahaha..

Lepas tu, agak teruja la coz it was my first time having the right to choose who will govern this nation..
Teruja la nak rasa macam mana feel mengundi tu..Plus, tak semua dapat peluang kan? hehe..
And trust me, lain macam betul perasaan bia mengundi tu..taktau nak habaq lagu mana perasaan dia..
Bunyi macam bangang jek statement ni kan? Tapi pecayalah! Memang perasan lain mcm la..haha

And, rasa bangga tu ade jugak! Sebab ape? Sebab dah berjaya mengundi!
And yes! I did it! I did voting! Yay me!
Aku bangga dapat menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia! hehe..
Lagi bangga, bila tangan dah dicalit warna biru sedangkan orang lain masih menunggu giliran..
So, masa keluar bilk mengundi tu, sibuk nak show off tangan! Jahat kan?
Tapi, itu la yang aku buat..haha..

Ok la..That's all for now!
ADIOS..


p/s: Rumah dah siap, tapi pahat masih berbunyi..
Setengah orang masih sibuk post sana-sini pasal politik menujukkan ketidakpuasan hati..
Come on lah! MOVE ON! Wait for the next 5 years ok! :)



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

2 comments:

  1. mai pn ri tu 1st time mengundi..perasaan mula2 tu mmg sntyase berpk, mcm mana la agaknyer ek..tp ble dh lepas, ok je...;)

    ReplyDelete
  2. hehehe..kan? Masa undi Majlis Perwakilan Pelajar pun tak nevous mcm #PRU13..

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.