Saturday, May 27, 2017

Lexis Hibiscus Port Dickson.

Assalamualaikum.
Selamat pagi.
Mulakan hari anda dengan senyuman ceria 😃

So pagi ni, sebelum mula bekerja, meh kita tulis blog kejap.
Last weekend, aku berkesempatan la pergi ke Lexis Hibiscus PD, tempat yang dah setahun aku ngan kengkawan aku idam-idam nak pegi. Chewah! Hekhekhekhek. 

So, pagi Sabtu tu kitaorang gerak daripada Ipoh pukul 10 pagi. (Kak Kuzai janji pukul 8 okey 😒). Singgah KL kejap, ambik Kak Siti, tolak campur sesat and jalan jammed, maka pukul 3 lebih macam tu kami sampai ler PD. Eh, macam jauh pulak PD tu. Hmmm. Sampai jek kat Lexis Hibiscus tu, perasaan dia macam "Wowww Wowww Wowww" sangat. Teruja sampai menjerit-jerit kitaorang dalam kereta.  Tengok laut membiru, dibentangi villa-villa atas laut berbentuk bunga raya, perghhhh! Punya cantik view dia. 😍😍😍 Tapi jangan confius tau, Lexis Hibiscus PD dengan Grand Lexis PD adalah dua tempat berlainan. Jangan jadi macam Amanda yang pergi cari kitaorang dekat Grand Lexis PD, pastu salah ketuk bilik orang lain. Sampai ke petang tak sampai-sampai. Hahahaha

Ok la, just nak share, yang kitaorang tempah tu, Sky Pool Villa . Just for the record, Sky Pool Villa ni, dia bukan atas laut, tapi dekat dalam bangunan yang berdepan dengan laut tu. Yang terbentang  bebanyak kat laut tu, Executive Pool Villa dengan Premium Pool Villa kalau tak silap. Tapi, siapa yang nak privacy, elok ler tempah villa-villa yang dekat dalam bangunan sebab dia kat atas, dan orang takkan boleh skodeng kita time mandi pool. Kalau villa-villa kat laut tu, kebanyakan orang yang duduk kat atas boleh nampak kita mandi kat bawah. Plus, siapa yang suka nak tengok view cantik and nak nampak view Bunga Raya atas laut tu pun, elok ler tempah vila-vila yang ada dekat bangunan, antaranya Sky Pool Villa. Berbaloi-baloi. Hehheh!

Ok la, meh nak share gambar sikit. Wink wink!

video

Aku, Kak Kuzai, Ninah, Amanda, Kak Iti 😍
View from Top. 😍

Konon nak nampak sunset, tapi tak nampak. Haha.

Night view 😍
Ni kitaorang jenjalan kat villa-villa atas laut tu.
Bangunan berlampu kat belakang tu la villa kitaorang.

Morning view 😍
Acah-acah model.
Akak acah-acah berani nak swimming. Hahaha.


Last before check out! 

Ok la. Tu jela gambar yang aku nak share. Kang share banyak-banyak, muntah pulak nak tengok. Hahahaha.

There a quote said ;
" Cherish every moment that you have with your love ones because you'll never know when you'll see them again"

Yes, I have a great great great fun time with all of them.
Looking up for next destination pulak. Ngeeeee 😍😍😍



I Am The Actor Of My Life! (^_^)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.